QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente alimentatie

Sirop de zmeura (ii)SIROP DE ZMEURA (II)


Ingrediente


1 kg zmeura la fiecare 1 kg de zahar, un pachet sare de lamaie la 4-5 l sirop.  
Mod de preparare


Zmeura se culege in pungi de plastic sau in galeti, deoarece este foarte fragila si isi pierde repede sucul. Se pune intr-un borcan de marime potrivita, zdrobind-o bine cu mana. Borcanul se leaga la gura cu un servet din tifon, ca sa nu intre musculite de fermentatie. Se lasa 2-3 zile sa fermenteze ca sa aiba aciditate proprie si sa-si lase mai bine sucul, amestecand-o o data pe zi, ca sa nu prinda mucegai. Sucul de zmeura se poate inmulti cu apa, adaugind-o chiar de la inceput, in borcan, odata cu zmeura si vor fermenta impreuna; se pune pentru fiecare litru de zmeura 1 1/2 l apa. Sucul se stoarce printr-un saculet din tifon dublu sau triplu, udat cu apa si stors. Se pune cca. 1 l zmeura cu suc in saculetul asezat deasupra unui vas smaltuit, presandu-se cu mana, pana cand raman numai semintele bine stoarse. Astfel se procedeaza, pana cand se termina intreaga cantitate. Sucul rezultat se pune, din nou, in borcanul spalat si se lasa pana a doua zi nemiscat, ca sa se depuna suspensiile si sa se limpezeasca; apoi, se scurge cu nemiscat, ca sa nu se rascoleasca drojdia. Se poate fierbe si nelimpezit, imediat ce a fost stors; atunci, se va depune putina drojdie la fundul fiecarei sticle. La sucul obtinut se adauga zahar; la un litru se pune 1 kg zahar. Toata cantitatea de suc cu zaharul respectiv se pune intr-un vas smaltuit (oala, lighean, cratita), avand un volum inca odata cat capacitatea sucului, deoarece cand fierbe, sucul face multa spuma si, daca vasul este mic, poate sa dea in foc. Siropul se poate fierbe cu 1 1/2 kg zahar pentru fiecare litru de suc, la foc potrivit (ca sa nu dea in foc), amestecand mereu si fiind supravegheat mereu (pana dispare spuma rezultata prin fermentare si se distrug fermentii); astfel se poate turna si rece in sticle, fara riscul de a mai fermenta sau mucegai. Se astupa numai cu dopuri noi care n-au fost folosite la vinuri sau cu celofan, ca sa nu intre praful sau musculitele. La fel se poate proceda, daca se pune cate o aspirina si numai 1 kg zahar pentru fiecare litru de suc. Sucul se fierbe cu aspirina si zaharul pana cand dispare spuma. Siropul se poate turna caldut sau rece in sticle (care se astupa simplu cu celofan), fara riscul de a fermenta sau mucegai. Astfel se poate proceda cu toate siropurile si din alte fructe, pentru a nu fi nevoie de sterilizare si pentru a reduce zaharul la 1 kg pentru 1 l lichid.

Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }