QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente alimentatie

Sirop de trandafiriSIROP DE TRANDAFIRI


Ingrediente


Petalele de la 50 trandafiri parfumati, un pachet sare de lamaie, 1 1/2 kg zahar la 1 l zeama.
Mod de preparare


Se aleg petalele de la 50 trandafiri parfumati (pentru dulceata), fara sa li se taie partea alba. Se fierb in clocote, 10 minute, in 4 l apa, impreuna cu nu pachetel cu sare de lamaie. Zeama se lasa acoperita pana a doua zi, apoi se filtreaza prin tifon pe care s-a asezat un strat subtire de vata. La 1 l zeama se pune 1 kg zahar; se amesteca pe foc, pana cand se dizolva zaharul, apoi siropul se lasa sa fiarba in clocote 10 minute, intr-un vas mare. Se supravegheaza indeaproape, deoarece spuma care se formeaza da repede in foc. Se amesteca in timpul fiertului ca sa dispara spuma. Siropul se toarna clocotit in sticle (ca si bulionul), care se vor lega cu celofan, se vor pune in paturi si se vor lasa astfel pana a doua zi, ca sa se sterilizeze. Se poate pune 1 1/2 kg zahar la 1 l zeama. Siropul se fierbe numai 1- minute, ca sa se distruga fermentii, apoi se ia spuma. Se poate turna si rece in sticle. Acestea se vor lega simplu, deoarece siropul nu va mai fermenta si nici nu va mai mucegai, oricat timp se va tine dezlegat. Nu trebuie sa se astupe cu dopuri care au fost folosite la vinuri, ci numai cu dopuri noi sau cu celofan. Se serveste ca si siropul de portocale.

Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }