QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente marketing

Crearea si administrarea unui website eficient si importanta lui intr-un mediu onlineCrearea si administrarea unui website eficient si importanta lui intr-un mediu online


In prezent, cele mai multe organizatii respectabile aleg site-ul ca principala sursa de informare si comunicare cu grupurile tinta din exteriorul organizatiei.

Implementarea unui website trebuie sa porneasca de la clarificarea obiectivelor si strategiei organizatiei. Inainte de a gandi mesajele principale si conceptul grafic al paginilor, responsabilii proiectului trebuie sa fie siguri ca inteleg de ce construiesc site-ul. Este un site pentru a extinde afacerile, pentru a creste vanzarile, pentru prezentarea companiei? Numai dupa aflarea raspunsului la aceste intrebari fundamentale, se poate trece la urmatoarele faze ale proiectarii unui site eficient. Continutul unui site trebuie sa fie in concordanta cu politica generala de comunicare a companiei si sa fie relevant. O simpla insiruire cronologica a unor newsletter-uri nu este suficienta. De asemenea, paginile web trebuie actualizate periodic, pentru a pastra relevanta continutului si a incuraja vizitatorii sa revina pe acest site. Orice site trebuie sa fie realizat cu discernamant editorial, in sensul evitatii textelor lungi si plictisitoare, publicarii unor informatii care sunt nesemnificative sau care se dubleaza nejustificat in pagini diferite ale aceluiasi website. Prezenta unor link-uri "moarte", care nu duc nicaieri, trebuie evitata, fiind de natura sa enerveze vizitatorii.Stilul si grafica unui site sunt foarte importante. Este o realitate faptul ca daca prima pagina (home page) nu este atractiva, site-ul nu va atrage multi vizitatori, iar satisfactia vizitatorilor existenti va fi redusa. Din moment ce publicul obisnuit din Europa si SUA citeste de la stanga la dreapta, informatia cea mai importanta trebuie plasata in partea stanga a paginilor, sa fie lizibila si ordonata logic, pentru usurarea citirii informatiei de interes.

Site-ul web poate fi transformat intr-un instrument interactiv de comunicare, prin personalizare, instrumente chat, informatii la cerere, posibilitatea de feedback, grupuri de discutii etc.; practic, interactivitatea unui site face diferenta intre un site bun si unul mediocru. Absolut obligatorie este existenta unor informatii de contact. Plecand de la o pagina web bine facuta, potentialii clienti pot sa obtina cataloage, informatii despre magazine, certificari de calitate, sa faca diverse calcule pentru plata in rate s.a.m.d.

Masurarea utilizarii unui site web este importanta, ca in orice alt proiect de comunicare. Forma cea mai intalnita - cantitativa, elementara - este reprezentata de numarul de vizitatori unici, numarul de vizite si numarul de pagini afisate. Dar acest lucru nu ofera posibilitatea de a intelege in ce masura vizitatorii citesc sau apreciaza continutul publicat. O masura calitativa implica mai mult decat atat, in special intrarea intr-o relatie de lunga durata cu clientii, care sa perceapa existenta unui website ca pe un avantaj real. Pentru a efectua aceste masuratori calitative, exista aplicatii software cu ajutorul carora se pot afla informatii despre cele mai vititate pagini din site-ul web. In acest fel, se pot identifica usor sectiunile care prezinta un interes crescut.

In prezent, o problema actuala, nelamurita la nivel general, este referitoare la responsabilitatea continutului si publicarii unui site web. Cui ii revine? Departamentului de Relatii Publice, Vanzari sau Marketing? In cazul in care site-ul are doar rol de informare si prezinza doar cateva elemente de baza despre companie, dar nu si despre produse, aceasta responsabilitate trebuie sa-i revina departamentului de Relatii Publice. In cazul in care site-ul web prezinta produsele companiei, mergand pana la promovarea sau vanzarea acestora, responsabilitatea trebuie sa-i revina departamentului de Marketing.

Asadar, website-ul este vazut ca o metoda de crestere a business-ului, de conectare intre clienti si furnizori, dar si modalitate noua de a personaliza comunicarea si informatia in functie de nevoile clientului. In acest fel, atat clientii cat si patronii au constientizat avantajele pe care le poate avea un business online, iar cei din urma au reevaluat modul in care pot interactiona cu clientii prin intermediul Internetului.

A devenit evident faptul ca metodele traditionale de a atrage un client nu mai sunt eficiente si suficiente; dimpotriva clientii cer adrese de e-mail sau site-urile firmelor pentru a comunica online. S-a ajuns astfel la un grad inalt de satisfactie a clientilor, iar marile companii au constientizat primele, marele avantaj de a avea clienti fideli si de a-i rasplati, de a-si reduce anumite costuri utilizand Internetul, ca si modalitate de comunicare, dar si de a-si dezvolta business-ul prin prisma informatiei publicate pe site.

S-a produs o schimbare de conceptie asupra tuturor nivelelor unui business traditional: in ceea ce priveste interactiunea cu partenerii de afaceri, cu clientii si modul in care opereaza business-ul unei organizatii; s-a schimbat modul in care o organizatie isi desfasoara activitatea.

Astazi, cele mai multe organizatii isi indreapta atentia catre noile tehnologii de comunicare care sa se integreze in structurile interne, incearca sa-si regandeasca sistemele existente, sa aiba incredere tot mai mare in comunicarea on line si in stabilirea unei relatii de durata cu clientii, chiar daca acest lucru ar insemna reinventarea propriului business.

Pe scurt, atat afacerile traditionale cat si cele noi incearca sa-si faca simtita prezenta in mediul online.

Afacerile traditionale au in avantaj faptul ca sunt deja cunoscute, au un brand si o baza de clienti carora li se adreseaza, dar le dezavantajeaza inertia de care dau dovada in lansarea de produse noi care sa atraga.

Afacerile noi sunt avantajate de rapiditatea cu care se dezvolta si planurile pe care le au orientate catre mediul online, dar au in minus faptul ca nu au un brand puternic si nici o baza de clienti.

Clientii au fost intotdeauna interesati de noi metode de a interactiona cu firmele. Acestia vor sa colecteze rapid informatiile, sa faca tranzactii simple si rapide si sa-si imbogateasca experienta prin mediul de contact online. Altfel spus, aceste nevoi pot fi traduse prin: timp, flexibilitate, personalizare.

Timpul este important pentru clienti. Vor solutii si raspunsuri imediate. Pe masura ce vietile oamenilor au devenit tot mai pline, oamenii tot mai ocupati, atunci ceea ce se cauta este rapiditatea cu care isi pot gasi informatiile care sa-i intereseze si serviciile care le ofera cele mai rapide solutii, astfel incat sa-si conduca eficient organizatiile.

Flexibilitatea sau convenienta este probabil la fel de importanta ca si timpul. Ca si client, in zilele noastre, inainte de a cumpara o masina, de a te duce la un spectacol de teatru sau un film, mai intai faci o cautare pe Internet pentru a consulta si experientele celorlalti.

Nu in cele din urma, un client este interesat si de experienta personalizata care i se ofera sau altfel spus, interesul pe care o companie il are fata de un client sa-l retina, sa-si aminteasca de preferintele lui si chiar sa faca recomandari si sugestii despre noile produse si servicii care l-ar putea interesa pe client. Se poate ilustra aceasta nevoie si printr-o comparatie sugestiva. Personalizarea relatiei cu un client seamana cu o vizita la un croitor dintr-un mare magazin de moda. Clientul este intampinat pe nume, e facut sa se simta bine primit, e angajat in discutii care sa-i atraga interesul si intrebat despre gradul de satisfactie pe care il are vis--vis de hainele cumparate randul trecut, de la magazin. Se vor sugera apoi si se vor face recomandari din colectia noua sau i se sugereaza chiar sa adopte un stil original, croitorul bazandu-se pe istoricul clientului. La un asemenea nivel de personalizare a nevoilor unui client ajung foarte putine organizatii, dar acestea sunt cele mai norocoase din punct de vedere a loialitatii unui client fata de organizatie.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }