QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Cum sa devenim un manager de proiect mai buncum sa devenim un manager de proiect mai bun


Puneti-va intotdeauna intrebarea "de ce"?

Cautati motivele din spatele cererilor si actiunilor. A intelege de ce, ajuta sa asigurati un raspuns potrivit si creste motivatia si implicarea. Gasiti raspunsul pentru sine si impartasiti informatia cu ceilalti.


Fiti o persoana pozitiva ("putem face")Priviti problemele ca o provocare si gasiti cai sa le rezolvati. Fiti creativ, flexibil si tenace. Lucrati la o problema pana cand o rezolvati.


Nu faceti presupuneri

Faceti-va timp sa constatati faptele; folositi presupunerile numai ca ultima resursa. Cu fiecare presupunere pe care o faceti, va asumati un risc de a gresi. Cu cat sunt mai putine presupuneri cu atata aveti mai multa incredere in plan.


Spuneti ce doriti sa se inteleaga; intelegeti ce se spune

Comunicati clar, specific, mentionati ce intelegeti exact prin ceea ce spuneti. Spuneti-le ce doriti ca ei sa stie, ce doriti ca ei sa faca, ce veti face pentru ei. Puteti gandi ca fiind vag in exprimare va da mai multa libertate de miscare. In realitate, aceasta nu face decat sa creasca sansele pentru aparitia neintelegerilor.


Vedeti in oameni aliati si nu adversari

Concentrati-va pe obiectivele comune, mai putin pe agenda individuala. Faceti ca oamenii sa se simta confortabil inconjurand brainstorming-ul, gandirea creativa si bunavointa de a incerca ceva nou. A vedea si a trata oamenii ca adversari ii poate pune in defensiva si-i incurajeaza sa va devina inamici.


Respectati-i pe ceilalti

Concentrati-va pe punctele forte ale oamenilor si mai putin pe slabiciunile lor. Gasiti cate ceva sa respectati la fiecare persoana. Oamenii muncesc din greu si se bucura mai mult cand sunt inconjurati de altii care ii apreciaza.


Ganditi-va la marele "tablou final"

Ganditi in perspectiva. A intelege unde doriti sa ajungeti si ce veti face va ajuta sa ajungeti acolo. Impartasiti viziunea voastra cu ceilalti.


Ganditi-va la detalii

Fiti minutios. Daca nu va ganditi voi la detalii, cine o va face?


Recunoaste-ti lucrul bine facut

Faceti-va timp pentru a recunoaste lucrul bine facut. Spuneti persoanei, spuneti sefului acesteia, membrilor echipei, egalilor acesteia.


Fiti atat manager cat si lider

Ocupati-va de oameni ca si de informatii, procese sau sisteme. Creati si impartasiti viziunea si preocuparea in spiritul ordinii si al eficientei.Rezumat

La inceput de proiect, simtiti uneori presiunea de a trece imediat la actiune pentru a va incadra in termenele agresive. Doriti sa va asigurati ca s-a planificat inainte de a incepe dar nu aveti timp fiind presati sa incepeti sa produceti rezultate. Raspundeti la aceste intrebari pentru a concepe un plan complet, realist si realizabil.

Succesul proiectului cere sa va bazati pe ajutorul promis de persoane asupra carora nu aveti autoritate directa. Sfaturile din acest capitol va ajuta sa mariti sansele ca oamenii sa fie la inaltimea angajamentelor lor.

Uneori preluati un proiect in derulare si considerati ca este slab. Sau alteori, proiectul la care lucrati pierde din consistenta si concentrare. Pentru a-l aduce inapoi, ganditi-va la activitatea care a mai ramas ca la un proiect nou; dezvoltati un plan revizuit al proiectului, anuntati planul organizatiei si urmati indeaproape indeplinirea planului. Acest capitol ajuta sa relansati proiectul.

Succesul managementului proiectului depinde nu numai de ce faceti ci si de cum faceti. Atitudinea si comportamentul in intampinarea oamenilor influenteaza modul in care ei raspund. Acest capitol ajuta sa obtineti sprijinul oamenilor.Intrebari

Ce intrebari trebuie sa va puneti cand conduceti un proiect?

Care este ordinea importantei acestor intrebari? Motivati raspunsul.

Ce sfaturi ati da pentru a conduce mai bine un proiect?

Cum puteti deveni un mai bun manager de proiect?Bibliografie

*** A Guide to the Project Management Body of Knowledge, Project Management Institute, Pennsylvania, 2000

Alain Amghar, Management de Projets, Editions J.C.I. inc. Montreal, 2001

Adrian Danet, Managementul Proiectelor, Editura Disz Tipo, Brasov, 2001

Kim Heldman, PMP: Project Management Study Guide, Edition Hardcover, 2001

Harold Kerzner, Earned Value Project Management, Edition Hardcover, 2000


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }