QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente biologie

Aromaterapia
Absorbtia transcutanata consta in patrunderea moleculelor de ulei volatil prin porii pielii, actionand astfel si asupra circulatiei sangvine si a functiei cerebrale. Uleiurile esentiale incep sa-si exercite actiunea terapeutica de indata ce intra in contact cu pielea, astfel ca aplicatiile locale sunt indicate mai ales in cazurile de eczeme, dureri articulare sau musculare. Caldura favorizeaza absorbtia, de aceea este indicat ca masajul sa fie efectuat intr-o camera incalzita. Dupa ce si-au indeplinit rolul, moleculele de substanta aromatica sunt eliminate fie pe caile urinare, respiratorii, digestive, fie prin transpiratie.
Aromaterapia induce pacientului o stare generala de bine, fiind indicata in primul rand pentru tratamentul maladiilor provocate de stres. Ea este utila insa in multe alte situatii, mai ales impotriva durerilor musculare si reumatismale, a problemelor legate de circulatia sangelui si a celor ginecologice ( sindrom premenstrual, tulburari cauzate de menopauza ).
Aromaterapia  este o ramura a fitoterapiei care foloseste esentele aromatice volatile provenite din unele plante, in scop de restabilire a starii de sanatate, folosind diferite cai; pe cale  interna, sub forma de bai, inhalatii, pe cale cutanata prin masaj, etc.Uleiurile aromatice se gasesc in foarte multe plante, atit medicinale cit si cele folosite in alimentatie.Ele pot fi extrase din frunze,flori, radacini, scoarta, rasini, cojii de fructe. Proprietatile curative se datoreaza continutului  lor in uleiuri esentiale precum si altor componente insuficient studiate.Dr.Taylor de la Universitatea Austin,Texsas afirma ca le-ar trebui o mie de ani chimistilor din intreaga lume, pentru ca acestea sa poata fi complet studiate.In prezent se cunosc componentele principale, care sunt in mare parte amestecuri de alcooli, terpene, esteri, aldehide,fenoli, cetone.

   Esentele se extrag de obicei prin distilare, presare, sau extractie cu solventi organici, cantitatea  de esenta prezenta intr-o anume planta, variind de la 0. 01%  la 10% sau peste.
   Esentele naturale au fost folosite din cele mai vechi timpuri.Vechii egiptenii se pare, ajunsesera sa le foloseasca inclusiv la imbalsamarea mumiilor.In mormintul lui Tutankhamon s-au gasit recipiente care au continut cindva substante aromate sau produse folosite in scop cosmetic.In secolul nouasprezece apar primele analize stiintifice, odata cu aflarea structurii hidrocarburilor terpenice.
    Mecanismul de actiune al uleiurilor eterice nu sunt inca complet descifrate. Ele actioneaza atit la nivel local cit si general, prin intermediul mirosului cu ajutorul respiratiei patrunzind in insasi fiinta si constiinta noastra, fiind considerate mediumuri subtile care ne dirijeaza emotiile, perceptiile si reactiile.Mc Kenzie vorbeste despre o anume "vibratie subtila" care activeaza al saselea simt, ca percepere extrasenzoriala. 
Iata citeva intrebuintari:
    Pentru afectiuni ale cailor respiratorii, se folosesc prin picurarea a 10 picaturi de esenta pe un servetel de hirtie si inhalare, sau picurare a 10 picaturi esenta la 100 ml apa fierbinte si inhalare sub prosop. Cele mai utilizate uleiuri aromate in acest scop sunt: eucalipt, lamiie, lavanda, pin, menta, rosmarin.Pentru tratamentul asociat al gripei cele mai folositoare sunt :eucaliptul, scortisoara, piperul negru. In afectiunile sistemului urinar sunt folosite uleiurile de ienupar, cimbru, santal, salvie.Uleiul de ienupar creste filtrarea glomerulara iar cele de geraniu si musetel dizolva calculii urinari.Tratamentul poate fi efectuat prin bai de sezut, oral sau comprese locale si masaje.

    Pentru calea orala se dilueaza cu apa si miere sau in vin rosu.Nu trebuie depasite dozele si numarul de administari pe zi prescrise de medic.Durata de tratament trebuie sa fie de cel mult trei saptamini..
    Pentru masajul general aromaterapeutic se folosesc uleiuri aromatice judicios alese in functie de rezultatul urmarit si acceptabilitate, care se dizolva in ulei de migdale, de struguri, germeni de griu sau greppefruit.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }