QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente asistenta sociala

Fisa de supervizare a activitatii de asistenta socialaFISA DE SUPERVIZARE A ACTIVITATII DE ASISTENTA SOCIALA  Data si locul de desfasurarea sedintei de supervizarePersoane prezente


Subiecte abordate


ObservatiiSupervizorGhid pentru completarea

Fisei de supervizare a activitatii de asistenta sociala


Data si locul - Va fi precizata ziua si locatia in care se desfasoara supervizarea. Supervizorul va nota data realizarii intalnirii si nu data completarii fisei. Supervizarea este realizata in scopul perfectionarii profesionale si evaluarii continue a activitatii asistentului social si aceasta se poate realiza in cadrul institutiei supervizorului (institutie guvernamentala sau neguvernamentala) sau la institutia unde este angajat asistentul social .


Persoane prezente Prezentarea persoanelor participante, numele si functia detinuta in cadrul institutiei in care lucreaza. Completarea acestei rubrici este relevanta deoarece se cunosc persoanele care sunt implicate in evaluarea corecta a problematicii sociale cu care se confrunta asistentul social (ex. participarea la o intalnire a secretarului si primarului alaturi de lucratorul social unde se analizeaza specificul comunitatii, a problemelor si disfunctiilor sociale de la nivelul comunei).


Subiecte abordate - Se vor prezenta si analiza sistematic subiectele abordate in cadrul sedintei. Pe parcursul supervizarii se vor discuta atat cazurile sociale cat si activitatile din domeniul social desfasurate in comunitate.

Pentru dezvoltarea profesionala a aistentului social este recomandat ca supervizorul sa monitorizeze toata activitatea de asistenta sociala desfasurata si sa acorde suport informational si emotional pentru rezolvarea problemelor sociale comunitare. Pe parcursul acestor supervizari se vor identifica domeniile in care este necesara interventia asistentul social si pentru aceste probleme se vor construi strategii de interventie.

Ex: Analiza aplicarii Legii 416/2001 la nivelul comunitatii si identificarea modalitatilor de interventie pentru minimalizarea efectelor negative, prin implicarea tutoror liderii din comunitate, informarea corecta a cetatenilor cu privire la lege, implicarea liderilor pentru gestionarea eficienta a resurselor financiarea familiei, etc.


Observatii - consemnarea informatiilor care caracterizeaza calitatea si cantitatea activitatii de asistenta sociala desfasurate la nivelul comunitatii sau stabilirea unor recomandari pentru imbunatatirea rezultatelor serviciilor sociale.

Ex: Aspecte pe care supervizorul le poate urmari in completarea rubricii.

gradul de implicare/nonimplicare a asistentului social in activitatile de asistenta sociala,

consemnarea propunerilor de actiuni in folosul comunitatii;

analiza specificului comunitatii si identificarea disfunctiilor sociale locale;

implicarea liderilor locali in rezolvarea problematicii sociale.FISA DE SUPERVIZARE A CAZURILORAsistent social __________ ______ ____ ________ Institutia/ serviciul__________ ______ ____

Supervizor Data sedintei de supervizare_____ _______ ______ ___________

Nr. de cazuri active_________________Tipuri de caz __________ ______ ____ _____ _______ ______ _________Cazuri in lucru


Tip de caz


Situatia in prezent


Actiuni realizate in ultima luna


Actiuni pentru luna viitoare


Plan permanent

solutii/resurse
ObservatiiSituatia cazurilor in urma sedintei de supervizare: Cazuri noi deschise___________ Cazuri inchise__________

Numarul total de cazuri active pentru luna viitoare __________

Ghid pentru completarea

Fisei de supervizare a cazurilor


Asistentul social - Specificarea numelui si prenumelui asistentului social supervizat la institutia/serviciul - precizarea serviciului si institutiei in cadrul careia este angajata persoana supervizata.


Supervizor Se va preciza numele si prenumele profesionistului care realizeaza supervizarea


Data - Consemnarea zilei in care se realizeaza supervizarea.


Nr. de cazuri active - Totalul de cazuri la care lucreaza asistentul social in  luna respectiva (ex.: Sumarizarea cazurilor instrumentate in toate domeniile de activitate: ajutor social, prevenirea abandonului copilului, asistenta maternala, violenta domestica, etc.). Este relevanta centralizarea activitatii asistentului social, de la ultima supervizare pana in prezent deoarece nu se pot aborda toate cazurile active in timpul unei sedinte de supervizare. Completarea itemului ofera o imagine completa a activitatii complexe desfasurate in comunitate.


Tipuri de caz - Centralizarea activitatii pe tipuri specifice de caz este importanta deoarece supervizorul impreuna cu asistentul social pot avea o reprezentare a cazurilor. Astfel se poate realiza (tinand cont de celelalte informatii relevante despre comunitate) identificarea specificului comunitatii, cu ce tipuri de cazuri se confrunta cel mai adesea, care sunt cauzele care duc la aparitia cazurilor sociale si implicit avand o imagine completa se pot elabora demersuri de rezolvare.


Tabel de evidenta a cazurilor supervizate, care cuprinde urmatorii itemii:

Caz supervizat - La aceasta rubrica se noteaza numele si prenumele beneficiarului, dar se poate preciza si numarul de copii pentru a concretiza cazul.

Tip de caz - Specificul cazului/tipul de serviciu in care se incadreaza beneficiarul (Ex. Protectia copilului - Prevenire abandon)


Situatia in prezent - Prezentarea situatiei actuale a beneficiarului, a etapei de interventie in care se gaseste cazul si cu rezultatele obtinute in urma interventie. Supervizorul trebuie sa asculte prezentarea cazului de catre asistentului social si apoi sa structureze informatiile, cat mai conctret si clar, dar fara sa omita informatii despre beneficiar.


Activitatile realizate in ultima luna - Prezentarea si analiza actiunilor desfasurate pentru rezolvarea cazului, care pot fi de tipul: evaluarea si documentarea asupra cazului, interventie asupra familiei prin consiliere, informare, educatie, contactarea retelei de institutii/ONG, etc. Supervizorul trebuie sa conceptualizeze activitatile asistentului social si sa stabileasca directiile generale ale demersului de interventie.


Activitati pentru luna viitoare - Planificarea activitatilor viitoare care au rolul de a atinge obiectivele planul de interventie/ permanenta. Este important ca in timpul sedintei de supervizare, supervizorul sa stabileasca demersul pe care asistentul social il va realiza pentru rezolvarea cazurilor. Aceasta actiune asigura coerenta in demersul de interventie a asistentului social, iar pentru supervizor reprezinta un item de evaluare a activitatii pentru luna viitoare.


Plan de permanenta - Precizare masurii de protectie a beneficiarului.

Solutii si resurse - Mijloace si strategii prin care putem sa atingem scopul interventiei. Resursele pot fi de tipul: financiare, materiale, umane, educational/ informative si trebuie precizate concret cum se va interveni. Completarea itemului este importanta deoarece asistentul social este pus in situatia de a identifica solutii pentru rezolvarea cazului si astfel acesta devine constient ca detine resursele si puterea necesara pentru a rezolva cazul. De asemenea este recomandabil sa se accentueze asupra resurselor comunitatii, deoarece fiecare comunitate are resursele sale specifice: lideri locali, specialisti din domenii sociale( medic, psiholog, profesor) reprezentanti ai domeniului privat, care uneori pot constitui o baza solida pentru interventia sociala.

Observatii - Analiza activitatii de asistenta sociala a supervizatului si sintetizarea prin cateva idei a calitatii profesionale a acestuia sau consemnarea acelor informatii relevante pentru caracterizarea activitatii desfasurate. Fiind activitate de supervizare a cazurilor sociale, supervizorul va evalua la asistentul social modalitatea de interventie, modul cum utilizeaza informatiile teoretice, abilitatile si deprinderile de lucru pe caz, cum identifica solutiile si cum reuseste sa le aplice, etc. In urma acestei analize va realiza o caracterizare a nivelului de profesionalism a asistentului social.


Situatia cazurilor in urma supervizarii

Cazuri noi deschise - In timpul sedintei de supervizare se vor consemna si analiza si cazurile noi cu care se confrunta in luna respectiva.

Cazuri inchise - In cadrul supervizarii sunt analizate toate cazurile in care asistentul social intampina dificultati si cand se constata ca s-au inregistrat rezultate asteptate conform planului de interventie se va hotara impreuna inchiderea cazului.

Numarul total de cazuri active pentru luna viitoare - Numarul se afla prin   scaderea din numarul total numarului de cazuri inchise.
Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Documente similare:Cauta document