QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate alimentatie

Sirop de zmeura (i)SIROP DE ZMEURA (I)


Ingrediente


1 kg zmeura la fiecare 1 kg de zahar, un pachet sare de lamaie la 4-5 l sirop.
Mod de preparare


Zmeura se culege in pungi de plastic sau in galeti, deoarece este foarte fragila si isi pierde repede sucul. Se pune intr-un borcan de marime potrivita, zdrobind-o bine cu mana. Borcanul se leaga la gura cu un servet din tifon, ca sa nu intre musculite de fermentatie. Se lasa 2-3 zile sa fermenteze ca sa aiba aciditate proprie si sa-si lase mai bine sucul, amestecand-o o data pe zi, ca sa nu prinda mucegai. Sucul de zmeura se poate inmulti cu apa, adaugand-o chiar de la inceput, in borcan, odata cu zmeura si vor fermenta impreuna; se pune pentru fiecare litru de zmeura 1 1/2 l apa. Sucul se stoarce printr-un saculet din tifon dublu sau triplu, udat cu apa si stors. Se pune cca. 1 l zmeura cu suc in saculetul asezat deasupra unui vas smaltuit, presandu-se cu mana, pana cand raman numai semintele bine stoarse. Astfel se procedeaza, pana cand se termina intreaga cantitate. Sucul rezultat se pune, din nou, in borcanul spalat si se lasa pana a doua zi nemiscat, ca sa se depuna suspensiile si sa se limpezeasca; apoi, se scurge cu atentie, ca sa nu se rascoleasca drojdia. Se poate fierbe si nelimpezit, imediat ce a fost stors; atunci, se va depune putina drojdie la fundul fiecarei sticle. La sucul obtinut se adauga zahar; la un litru se pune 1 kg zahar. Toata cantitatea de suc cu zaharul respectiv se pune intr-un vas smaltuit (oala, lighean, cratita), avand un volum inca odata cat capacitatea sucului, deoarece cand fierbe, sucul face multa spuma si, daca vasul este mic, poate sa dea in foc. Se amesteca pe foc, pana cand se topeste complet zaharul, apoi se lasa sa fiarba la foc mic, supraveghindu-l indeaproape si amestecand la suprafata, ca sa dispara spuma; aceasta se formeaza in cantitate mai mare la sucul care se lasa sa fermenteze mai mult ca sa capete aciditate proprie. Sucul se poate stoarce si dupa o zi si, atunci, se pune la 4-5 l sirop un pachet cu sare de lamaie pentru aciditate. In oricare varianta, se fierbe cca. 30 minute, ca sa se distruga fermentii; dupa aceea, se trage vasul la o parte sau se face focul foarte mic si, chiar daca nu a disparut complet spuma, se toarna clocotit in sticle. Sticlele se pun in paturi calde si se lasa pana a doua zi. Apoi, se eticheteaza si se aseaza in camara.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }