QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Compararea proiectelor cu durata de viata diferitaCompararea proiectelor cu durata de viata diferita

Atunci cand proiectele au o durata de viata diferita, criteriile utilizate pana acum devin mai putin pertinente. In mod curent se retin si se folosesc criterii foarte empirice pentru a evalua proiectul cel mai interesant.

a) Cel mai mic multiplu comun al duratei de viata a investitiilor:Sa presupunem ca avem doua proiecte, proiectul A cu durata de viata de 3 ani si un proiectul B cu durata de viata de 4 ani. Durata pentru care se fac calculele este de 12 ani (3 x 4). Proiectul A se va repeta de 4 ori in mod identic iar proiectul B se va repeta de 3 ori. Aceasta procedura este nerealista intr-o conjunctura dificil previzibila pe o perioada de 15  ani si este cu atat mai greu de aplicat pentru cazurile cand durata de viata a proiectelor in discutie este foarte mare (de exemplu 9 si 11 ani sau mai mare).

b) Se retine durata de viata cea mai scurta cu conditia sa se ia in considerare valoarea reziduala a investitiei cea mai lunga la sfarsitul investitiei cele mai scurte.

c) Se retine durata investitiei cele mai lungi cu conditia sa se considere ca sumele care provin din investitia scurta vor fi plasate la dobanda pietei pana la sfarsitul investitiei cele mai lungi.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }