QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Analiza comparativa a tipurilor de memorie

2.Clasificarea si caracteristicile unei memorii

In functie de modul de utilizare in raport cu un sistem de calcul a acestor memorii avem urmatoarele tipuri de functii de meorare:
functia de memorare cu citire si scriere de date; in aceasta categorie intra asa numitele memorii cu acces aleator RAM (Random Acces Memory) care permit citirea si inscrierea unor noi date de catre sistemul care le utilizeaza , precum si memoriile EEPROM (Electricaly Eraseable Programmable Read Only Memory) care pot fi atat citite cat si sterse in mod selectiv si programate de catre sistemul care le utilizeaza.


functia de memorare numai cu citire de date ;in aceasta categorie intra memoriile ROM (Read Only Memory),PROM (Programable Read Only Memory), EPROM (Eraseable Programable Read Only Memory) care pot fi numai citite de catre sistemul care le utilizeaza ;stergerea posibila numai in cazul memoriilor de tip EPROM.nu este efectuata de catre sistemul utilizator si nu este selectiva in raport cu informatia inscrisa.
Asa cum este usor de observat regasirea unei informatii stocate necesita furnizarea unor semnale privind locul unde se gaseste aceasta informatie . Aceste semnale constituie intrari pentru circuitul de memorie si se numesc adrese .Numerele binare memorate constituie date pentru acest circuit si ele sunt semnale de intrare atunci cand se citeste din memorie . In final trebuie sa precizam ca accesul la memorie se face la un moment de timp bine determinat ,moment necesar a fi comunicat printr-un semnal circuitului de memorie . Ca urmare un circuit de memorie impreuna cu conexiunile sale informationale poate fi reprezentat ca in figura de mai jos :Trebuie sa precizam ca transferul de date este bidirectional (datele intra si ies din din circuit ) in cazul memoriilor RAM si EEPROM si unidirectional (datele ies din circuit )in cazul memoriilor ROM , PROM si EPROM.
Caracteristicile mai importante ale unei memorii sunt :
geometria sau modul de organizare a memoriei reprezentat de lungimea unui cuvant si numarul de cuvinte memorate.
capacitatea memoriei ; reprezentand numarul total de biti ce pot fi memorati ; se exprima in general in multipli de 1k = 1024 de biti.
timpul de acces la memorie; se exprima in [

 ORY[^`bzP 4tu!R! #~**-Z/z//a9;H
6>*CJ5CJ5CJ
56>*CJ& OQA`ab0P
 iia$$lD] $$
& F$$ OQA`ab0P
 !"MFtu

 
 v;x;z;|;~;;t?v?x?z?|?~??ADTTTTTTTT$$l au%$pe poarta izolata este acumulata sarcina electrica negativa atunci aplicarea unor tensiuni pozitive pe grila a doua(Vc) nu poate aduce in stare de conductie tranzistorul. Daca pe poarta izolata nu este acumulata o sarcina atunci aplicarea tensiunii pozitiv
[$@$NormalmH <At<Default Paragraph Font0>@0Title$
56>*CJ ,J@,Subtitle5CJ*B@* Body TextCJu
u
 u
u :CRU=OPW " g u N
`
  4 ? F L M V F
s
w
munteanu mircea2C: WINDOWS TEMP AutoRecovery save of Document1.asdmunteanu mirceaC: My Documents REFERAT.docacj, tttOJQJo(acj@r
r
xsllr
P
] {u
@G:Times New Roman5Symbol3& :Arial"1hIUeXe6 !20
REFERATmunteanu mirceamunteanu mircea ORY[^`bzP 4tu!R! #~**-Z/z//a9;
6>*CJ5CJ5CJ
56>*CJ%e pe Vc creaza un camp care duce la formarea canalului n si la conductia tranzistorului .

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }