QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente fizica

Fizica moderna relativism introducere energie
Einstein, a incorporat constanta lui c in teoria relativitatii . De asemenea, a cerut o recalculare foarte atenta a conceptelor de spatiu si timp, aratand imperfectiunea notiunilor intuitive, despre acestea . Ca o consecinta a teoriei sale, se stie ca daca doua ceasuri indica acelasi timp, in stationare trebuie sa mearga la viteze diferite cand se afla in miscare relativa. Spatiul si timpul trebuie sa fie strans legate intr-un continuum de patru dimensiuni , unde celor trei dimensiuni ale spatiului normal, I se adauga a patra dimensiune, timpul.


Doua consecinte importante ale teoriei relativitatii ale lui Einstein, sunte echivalenta masei si energiei si limitarea vitezei obiectelor materiale la viteza luminii. Mecanica relativista descrie miscarea obiectelor cu viteze egale cu fractiuni din viteza luminii, in timp ce mecanica newtoniana este valabila pentru viteza obiectelor de pe pamant. Nici un obiect material nu poate avea viteza egala sau mai mare ca cea a luminii.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }