QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente fizica

Aplicarea campului magneticInlocuind mai multe proceduri cu una singura, examenul medical cardiac prin rezonanta magnetica, permite pacientilor sa primeasca tratament mai repede, si la un pret mai mic si poate reduce substantial cheltuielile asociate diagnosticarii fata de metodele diagnosticarii clasice. Intr-un singur examen puteti: Prezenta morfologia cardiaca, analiza functiile cardiace, vizaliza si cuantifica fluxul sanguin, determina functiile ventriculare si ale inimii atat la odihna cat si la stres, determina viabilitatea sistemului miocardic, vizualiza principalele artere coronariene, efectua o imagine vasculara a intregului corp ». MRI are aplicabilitate si in neurologie, morfologie, angiografie, studierea muschilor si a scheletului.


Pe 3 Iulie 1977 a avut loc un eveniment care va schimba definitiv peisajul medicinei moderne. In afara comunitatii de cercetare medicala, acest eveniment nici nu a fost sesizat. Acest eveniment a fost primul examen MRI facut vreodata pe o fiinta umana. A durat aproape cinci ore pentru a produce o singura imagine. Aceste imagini reau, dupa standardele actuale, chiar urate.
Un aparat MRI este in general un tub orizontal care se misca printr-un magnet. Pacientul, care sta intins pe spate aluneca in interiorul tubului cu ajutorul unei mese speciale. Tipul examenului care urmeaza a fi efectuat determina daca pacientul intra cu picioarele sau cu capul inainte, sau cat de mult se va deplasa prin fata magnetului.
In colaborare cu undele sonore, scanerul MRI poate alege un punct foarte mic in interiorul corpului unui pacient si il poate intreba, in mare ce fel de tesut este. Punctul poate fi un cub cu latura de jumatate de milimetru. Sistemul MRI trece prin corpul pacientului punct cu punct, construind o harta 2D sau 3D a tipurilor de tesut. Apoi uneste aceste informatii pentru a crea imagini 2D sau modele 3D.
2. Inregistrarea magnetica este o tehnologie derivata a erei electronice. Este o cale fundamentala de a stoca permanent informatie.
In domeniul audio, caseta magnetica este o cale foarte populara de a distribui muzica.
In domeniul video, casetele sunt folosite la scara larga in industria TV.
In domeniul calculatoarelor, inregistrarea magnetica este folosita la dischete, hard-disk-uri si benzi magnetice, ca metode principale de stocare a datelor.

Banda in sine este foarte simpla. Este formata dintr-un material foarte subtire pe baza de plastic tratat cu o pudra de oxid feric. Oxidul este in mod normal amestecat cu un adeziv pentru a se atasa la plastic, si contine si un fel de lubrifiant pentru a evita uzura aparatului care inregistreaza. Majoritatea benzilor au culoare rosiatica datorita oxidului de fier (FeO) sau a oxidului feric (Fe2O3). Daca acest material este expus unui camp magnetic, devine magnetizat permanent. Aceasta abilitate confera benzii magnetice doua dintre cele mai importante proprietati: 1) Poti sa inregistrezi ce vrei imediat si banda isi va aminti oricand ce-ai inregistrat ; 2) Poti sa stergi caseta si sa inregistrezi altceva. Aceste doua proprietati au facut casetele si discurile atat de populare.
Ideea de baza a inregistrarii implica un electromagnet care aplica un flux magnetic oxidului de pe banda. Oxidul isi aminteste permanent campul cu care a fost magnetizat. Capul de inregistrare a unui casetofon este un electromagnet foarte mic, circular, cu o mica gaura in el. Acesta este format dintr-un miez de fier, infasurat cu fire (bobinat). In timpul inregistrarii, semnalul audio este trimis prin firele bobinei pentru a crea campul magnetic in miezul de fier. La capatul miezului fluxul magnetic invaluie banda, si magnetizeaza la randul lui oxidul.

3. Busola. Oriunde v-ati afla, pe Pamant, puteti tine un compas in mana si acesta va indica polul nord.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }