QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente fizica

DETERMINAREA T.E.M. si a rezistenetei unui generatorTensiunea masruata de voltmetru va fi:

U = E  (n + R1) = E  l * r
de unde l = E / r - U / r

Reprezentand grafic I = f (U) obtinem dreapta de sarcina din figura (portiunea continua).

Deoarece la valori mai mici ale lui r rezulta curenti de scurtcircuit mari, iar U = E se obtine, daca Rext  , valorile lui E si Isc = E / r se vor obtine prin prelungirea (exploatarea dreptei de sarcina pana la intersectia ei cu axele).

Trebuie observat ca r = n - RA, in care RA = 0,65  pentru scala de 1A si 6,5  pentru scala de 100 mA. Daca trecem de la o scala la alta in timpul masuratorilor se schimba n din cauza rezistentei RA. Prin urmare trebuie folosita aceeasi scala pentru un set de masurartori. Daca rezistenta interna n este foarte mica, pentru a evita un grafic I = F(U) de proportii exagerate si intrucat intersecteaza in primul rand metoda, se poate mari artificial rezistenta interna introducand o rezistenta suplimentara de cativa ohmi. In cazul montajului din set s-a introdus un rezistor de 7,5  (3w , 0,5%) in spatele placii, intre bornele ( - ) si 1. Daca nu se doreste utilizarea lui, se va scurtcircuita cu un conductor.Reprezentand grafic P = f ( R), P=f(I), adica:

I= E2 R/ (R+r)2 ; P=U*I=U2 +E*U / r sau P=U*I (E - I*r)= r*I2+E*I
Va reiesi din grafice ca P = Pmax = E2 / 4r se realizeaza atunci cand R = r, U = E/2 sau I = E/2r, obtinand un raspuns experimental la o serie de probleme.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }