QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate fizica

Apicatii cu senzorii Steinel pentru monitorizarea dioxidului de carbon

PROIECTApicatii cu senzorii Steinel pentru monitorizarea dioxidului de carbon
Cuprins:


1.Aplicatii cu senzori Steinel pentru monitorizarea dioxidului de carbon

2.Utilizarea senzorilor de temperatura in proiectarea de sisteme electronice

Senzori de siliciu pentru temperatura;

Tipuri de senzori de temperatura

3. Senzorul analogic pentru control umiditate si temperatura

4.Aplicatii ale senzorilor de temperatura

Senzorii digitali
Aplicatii cu senzori Steinel pentru monitorizarea dioxidului de carbonlampa cu senzori Steinel intrerupator cu senzor Steinel


plafoniera cu senzori Steinel bec cu senzori SteinelSteinel este exemplul clasic de dezvoltare dinamica de la productia de unlete de inalta tehnologie ,de la fabricarea unor simple rezistente pentru incalzire la tehnologia senzorilor si generatoarelor de aer cald.

In 1951 a pornit ca simplu furnizor pentru instalatiile electrice sub numele de HEINRICH STEINEL OHG a reprezentat doar primul pas in productia de aparatura ultramoderna ,de testoare de tensiune cu doi poli ,in 1976. Treptat Steinel a incetat sa mai fie doar furnizor de rezistori pentru incalzitoare concentrandu -se pe fabricarea propriilor produse sub marca proprie care a devenit un nume in domeniu.

Incepand doar cu exportul de materii prime pentru corpurile de iluminat Steinel si distributie de produse ,in 1997 a devenit productie Steinel Romania .

In przent la Curtea de Arges ,se produc numeroase ansamble electronice pentru generatoare de aer cald precum si produse finite . Tehnologia Steinel a facut posibila realizarea unei game largi de senzori de infrarosu.Incepand cu modelele clasice PIR si pana la clasa profesionala ,avand ca exemplu urmatoarele categorii de senzorii :

- Senzori IR ,Lampi cu senzor IR, Halogen cu senzor IR,lampi de gradina cu senzor IR,Nightmatic ,lampi cu senzorii de inalta frecventa ,Lux Master ,Funk Sistem video,generatoare HL.

Accesori generatoare HL,generatoare HG, accesori generatoare HG,Aparate de lipit ,Testoare de tensiune Thermochek ,Gl .

Senzori se gasesc in jurul nostru , cateodata direct legati de noi (prajitorul de paine ,televizorul ,frig ,cald afara sau in casa

In automatizarea industriala, masuratori .

Senzorii se casifica astfel in :senzori de temperatura ,senzori acustici,senzori mecanici ,senzori magnetici ,senzori pentru radiatii,senzori chimici ,materiale semiconductoate utilizate in sesizarea temperaturii ,circuite de conditionare si prelucrare a semnalelor furnizate de senzori.

Senzori inteligenti , senzori virtuali Un senzor converteste o marime neelectrica in semnale electrice prin diverse efecte fizice sau chimic Senzorul Steinel pentru concentratia de dioxid de carbon , are un sistem de masurare cu infrarosu a dioxidului de carbon,determinand concentratia de dioxid de carbon din incaperii si transmite aceasta valuare la o instalatie de ventilare,care regleaza alimentarea cu aer proaspat in functie de necesarul fiecarei incaperi .Senzorul Steinel de concentratie co2 se intalneste foarte des in spatii interioare, sere , fabrici de bere si vinificatie , sisteme biotehnice si medicale , sisteme de masurare , reglaj si control.

Toate aplicatiile in care este necesara determinarea exacta a unei concentratii oarecare de dioxid de carbon .Senzorii Steinel pentru masurarea concentratiei de dioxid de carbon ,are proprietatea de a evalua numai continutul de dioxid de carbon di aerul inconjurator ,un si pe cel al gazelor sau vaporilor toxici sau explozivi .

Notiunea de calitate a aerului se refera in acest caz ,numai la continutul de dioxid de carbon al aerului inconjurator , un si la prezenta eventuala a altor gaze sau vapori cu proprietati toxice sau explozive care pot sa apara .

Senzorul determina numai concentratiile de dioxid de carbon care au o valuare cuprinsa intre 0 si 3.000 ppm.

Valuarea concentratiei de dioxid de carbon de 3.000 ppm un este periculoasa pentru persoanele din jur ,insa are influenta asupra starii sale de confort .

Concentratiile de dioxid de carbon cu valorii mai marii de 3.000 ppm,sunt vatamatoare pentru sanatate ,ele un pot fi masurate cu acesti senzori de dioxid de carbon , deuarece valorile mai mari de masurat un se afla in domeniul acestuia de masurare .
2.Utilizarea senzorilor de temperatura in proiectarea de sisteme electronice


Senzori de siliciu pentru temperatura


Senzorii de siliciu pentru determinarea temperaturii, se bazeaza pe variatia predictiva a proprietatilor materialelor semiconductoare. Pentru a fi mai exacti, ei lucreaza pe principiul determinarii tensiunii pe o dioda bipolara, creata dintr-un tranzistor PNP sau NPN format pe substratul unui circuit CMOS.

Senzorii de temperatura sunt utilizati de multi ani in proiectarea de sisteme electronice ,in aplicatii precum: oprirea sistemului datorita unor conditii de supraincalzire, pentru calibrare din punct de vedere termic la precizi inalte si pentru afisarea de informatii privind temperatura sistemului .

In ultimi ani ,necesitatea unor performante ridicate si sisteme din ce in ce mai compacte, a condus la adoptarea pe scara larga a senzorilor de temperatura .

Permanenta crestere a performantelor dispozitivelor digitale a condus la sisteme ce disipa o cantitate mare de caldura .Aceste sisteme au impus noi cerinte de gestionare a temperaturii,ducand la dezvoltarea unor noi generatii de senzorii de temperatura de tip circuit integrat , care au menirea de a simplifica proiectarea sistmeului .

  • Se pot monta in teci sau cu

imersie directa

  • Cablul siliconic special este  • Se livreaza numai perechi
  • Senzorul este montat in tub de

Inox

  • Se caracterizeaza printr-un timp

de raspuns foaret scurtTipuri de senzori de temperatura :


Principala metoda de clasificare a senzorilor de temperatura din siliciu este in functie de semnalul de iesire.

Primii senzori pe piata bazati pe siliciu au fost de tip iesire analogica .Acum, tendinta in crestere pentru circuite integrate este accea de a integra o parte semnificativa de circuite de conditionare de semnal.
3.Senzorul analogic pentru control umiditate si temperatura

Senzorul de umiditate si temperatura este un senzor integrat cu afisarea valorilor simultan pentru temperatura si umiditate.

Senzorul dispune de iesiri analogice individuale pentru cele doua marimi masurate:semnalul de umiditate si temperatura.

Dispune de un design compact fiind destinat mediului industrial.Afisare cu led-uri rosii permite o mare vizibilitate.

Senzori analogici sunt disponibili cu diferite scari de iesire ,si tensiuni de nul.

Acestia permit tenperaturilor negative sa fie monitorizate prin utilizarea unor singure surse de tensiune.

Semnalul de iesire al unui senzor analogic de temperatura se poate constitui in semnal de intrare ,intr-un circuit comparator pentru a genera un semnal de supra incalzire.


4.Aplicatii ale senzorilor de temperatura
In cazul aplicatiilor pentru controlul temperaturii mediului (domeniul de temperatura de la -10 la +60C) senzorii sunt pentru incinte, pentru conducte cu aer (cu filtru pentru protectia elementului sensibil), pentru spatiul exterior (cu capac special de protectie), pentru imersie in lichide, pentru fixare pe conducte cu ajutorul unei clame speciale (temperatura maxima 110C).


Sunt ideali pentru aplicatiile cu cost redus ,cu o dimensiune mica,si consum mic de putere .

Un alt tip de senzor este un comutator comandat de temperatura sau dispozitiv cu iesire logica . semnalul de iesire este logic ce indica daca temperatura ,este mai mare sau mai mica decat limita specificata.

Punctul de declansare este fie programata fie din aplicatie, fie reglata printr-o rezistenta externa .Senzorii de circuite integrate ofera iesire simpla de tip nivel logic,o constructie usor de proiectat si un cost redus.

Senzorii de comutare cu temperatura pun deseori la dispozitie si alte caracteristici, cum ar fi: nivel reglabilhisterezisului si mai multe puncte de declansare, respectiv semnale de iesire. Aplicatiile tipice pentru comutatoare sunt sistemele care solicita o indicatie simpla de mai jos sau peste un nivel de temperatura limita (alarma de temperatura), putand comanda decizia de a opri sistemul sau de a porni un dispozitiv de racire sau incalzire (termostat).
Senzorii digitali de temperatura au fost dezvoltati pentru a raspunde necesitatii unui control mai complex, a unei precizii mai bune si a unei rezolutii inalte. Aceste dispozitive au fost utilizate initial in sistemele de calcul, dar curand s-au identificat aplicatii si pentru multe alte sisteme. Utilizarile tipice includ: echipamentele de comunicatii de date, pentru care CPU si FPGA de inalta performanta trebuie monitorizate pentru aparitia conditiilor de supraincalzire, echipamentele cu hard disk-uri, unde temperaturile extreme pot cauza erori de citire si pierderi de date. Un exemplu tipic de comanda cu control de temperatura pentru procesoarele de mare putere, este reducerea frecventei de ceas, cauzand diminuarea pierderilor de comutatie, reducand deci curentul de alimentare si extinzand durata de viata a bateriilor. Senzorii digitali de temperatura ofera posibilitatea citirii directe a valorilor de temperatura fara a fi necesare componente externe. Acest lucru este posibil prin integrarea tuturor blocurilor necesare in module ce ofera si economie de spatiu (figura 4). Avantajul major datorat interfetei digitale a acestor dispozitive este cresterea nivelului de complexitate a buclelor de control de temperatura, precum si a software-ului de comanda, ceea ce simplifica upgrade-ul atunci cand sistemul hardware sau proprietatile termice se modifica.. Temperatura este masurata prin monitorizarea tensiunii pe o dioda cu ajutorul unui convertor analog-digital pe 13 biti incorporat. Datele de temperatura sunt apoi stocate in Registrul de temperatura. Daca o operatie de citire a Registrului de temperatura apare in timpul unei conversii analog-digitale, se va face citirea valorii anterior stocate. Registrul de configurare este utilizat pentru selectarea modului de conversie continua a temperaturii sau a modului de operare cu inchidere. Acest din urma mod dezactiveaza circuitul de conversie a temperaturii pentru a minimiza consumul de putere. Oricum portul serial de comunicatie ramane activ.
Senzorii digitali de temperatura sunt pusi la dispozitie otocoale de comunicatie standard industrial: interfata SPITM, protocol I2CTM si interfata seriala SMBusTM . Tendinta actuala este aceea a dezvoltarii de senzori cu rezolutii mai mari de temperatura, precum si cu erori mai mici.In plus fata de raportarea, prin interfata digitala, a valorilor de temperatura catre un microcontroler sau un circuit integrat logic, multe dispozitive pot de asemenea primi instructiuni de la un microcontroler. Aceste instructiuni sunt uzual limite de temperatura, care, daca sunt depasite, activeaza un semnal digital al senzorului, care conduce la oprirea activitatii microcontrolerului sau microprocesorului. Astfel, chiar in cazul unui blocaj software (comunicatia nu este posibila), exista un semnal generat hardware, care initiaza protectia sistemului la cresterea periculoasa a temperaturii. Microcontrolerul poate, de exemplu, regla viteza ventilatorului sau diminua viteza microprocesorului pentru a mentine temperatura sub control.
Proiectantii de sisteme au acum acces la mai multe tipuri de senzori de temperatura. Alegerea este simplificata de o corecta evaluare scopului si cerintelor aplicatiei concrete. Iesirea (si tipul) senzorului termic selectat pentru o anumita aplicatie este determinat de resursele hardware si software ale microcontrolerului utilizat, dar si de complexitatea circuitului senzorial. Acesta poate fi un cost ascuns pentru proiectare si poate conduce la surprize din punct de vedere al costului si performantelor. Senzorii digitali de temperatura sunt usor de interfatat cu restul circuitului si nu necesita circuite suplimentare de conditionare de semnal. Intelegerea diferentelor dintre CI senzori de temperatura reprezinta un pas important in alegerea optima a dispozitivului necesar.Bibliografie:1.Powered by https://www.preferatele.com/

cel mai complet site cu referate

2.https://dafo.ro/ Apicatii cu senzorii Steinel pentru monitorizarea dioxidului de carbon .php

3.https://www. apicatii cu senzorii Steinel pentru monitorizarea dioxidului de carbon.com

Dolga ,V.Traductoare si Senzorii ,curs LiteUniversitatePolitehnica Timisoara ,anul 1996.Reviste:

5. PC Magazine
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }