QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente economie

Reguli pentru verificarea calitatiiReguli pentru verificarea calitatii


Verificarea calitatii mierii de albine se face pe loturi. Prin lot se intelege cantitatea de miere de albine din acelasi sort, aceeasi clasa de calitate, ambalata intr-un singur tip de recipient.

Verificarea calitatii mierii de albine se face prin verificari de lot si verificari periodice.

Verificarile de lot constau in verificarea tuturor caracteristicilor de la conditiile tehnice de calitate.Verificarile periodice se fac trimestrial si ori de cate ori se considera necesar. Verificarile periodice se fac trimestrial si ori de cate ori se considera necesar.

Verificarile periodice se fac pentru substantele straine potential nocive si se garanteaza de producator la fiecare lot.

Probele elementare se iau din lot in proportie de 10% din numarul ambalajelor dar nu mai putin de 5 ambalaje.
In cazul ambalarii in lazi de carton sau mucava sau lazi de lemn de foioase care contin mai multe borcane, tuburi sau alte tipuri de recipiente mici, prin ambalaj mai ales pentru control se intelege lada de carton sau de lemn.

In acest caz, din fiecare ambalaj deschis se extrage cate un recipient care constituie proba elementara care se supune examenului organoleptic.

In cazul in care chiar numai unul din ambalajele de desfacere (din probele elementare) se gaseste necorespunzator organoleptic, verificarea se repeta pe un numar dublu de ambalaje.

Daca si in acest caz chiar si un singur ambalaj este necorespunzator, lotul se respinge si poate fi prezentat la o noua verificare dupa resostare.

In cazul ambalarii mierii in butoaie, bidoane sau alt tip de ambalaje mari, din fiecare ambalaj deschis se recolteaza cu ajutorul sondei speciale circa 250g de miere.

Recoltarea probei se face pe intreaga lungime a sondei.

Verificarea organoleptica se face in acelasi mod ca in cazul ambalarii in lazi de carton.

Pentru examenul de laborator, probele elementare gasite corespunzatoare la examenul organoleptic se omogenizeaza bine intr-un vas adecvat, curat si uscat.

Din proba omogenizata se recolteaza 250g miere si se introduce intr-un borcan de sticla, curat si uscat, care se inchide etans, se sigileaza, se eticheteaza si se trimite la laborator, insotit de procesul verbal de luarea probelor.

Pe eticheta se inscriu, urmatoarele mentiuni:

denumirea si adresa furnizorului;

sortul de miere si clasa de calitate (dupa caz);

numarul ambalajelor din lot si masa neta totala de miere;

data luarii probelor;

semnaturile membrilor comisiei de luare a probelor.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }