QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente economie

Eficienta politicii bugetare in modelul is-lmEficienta politicii bugetare in modelul is-lm


Politica bugetara - deplasarea spre dreapta a curbei IS.

Politica bugetara poate influenta raportul dintre economii si investitii (prin efectuarea de investitii de la buget, respectiv influentand economisirea prin impozite). Prin politica bugetara guvernul va incerca sa stimuleze investitiile, adica sa deplaseze spre dreapta curba IS (fig. 7). Efectul de relansare economica al politicii bugetare depinde de zona in care curba IS intersecteaza curba LM:In zona keynesiana extrema politica bugetara este foarte eficienta, deoarece portiunea corespunzatoare a curbei LM este perfect elastica, iar cresterea lui IS (IS0 la IS1) se regaseste in aceeasi masura in cresterea venitului national (Y0 la Y1).

In zona keynesiana politica are o eficienta mai redusa, deoarece deplasarea spre dreapta a curbei IS (IS2 la IS3), face sa creasca atat venitul national (Y2 la Y3), cat si cresterea ratei dobanzii (i0 la i1). Dar, cresterea ratei dobanzii scumpeste creditul si implicit franeaza cresterea investitiilor.


IS5 LM

i

IS4IS3

IS2

i1 IS0 IS1

i0O Y0 Y1 Y2 Y3 Y4 Y


Zona keynesiana Zona Zona

Intermediara Clasica

Fig. 7. Politica bugetara keynesiana


In zona clasica politica bugetara este total ineficienta, deoarece cresterea curbei IS (IS4 la IS5) nu mai poate sprijini cresterea venitului national (Y4).

Aceasta nuantare a zonelor de  eficienta a politicii monetare este foarte importanta deoarece semnaleaza faptul ca o politica economica nu este un panaceu universal, implementarea ei fiind o problema de analiza a conjuncturii economice

Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }