QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente drept

Asia si problema drepturilor omuluiAsia si problema drepturilor omului


In Asia nu exista un sistem regional de protectie a drepturilor omului, similar celor european, interamerican sau african, nici chiar asemanator celui arab. Se pare ca un asemenea mecanism, care sa reuneasca statele intregului continent, nu ar fi viabil, intrucat din cauza intinderii geografice, lipsei unei istorii comune si a nivelurilor foarte diferite de dezvoltare economica, statele Asiei nu formeaza o entitate coerenta. Aceasta face aproape imposibila realizarea consensului necesar adoptarii unor standarde comune in materia drepturilor omului.Este motivul pentru care se fac eforturi de creare a unui mecanism subregional de protectie a drepturilor omului in cadrul ASEAN (Asociatia Natiunilor Asiei de Sud-Est creata in 1967). In acest sens la reuniunea din 1993 Ministrii Afacerilor Externe din statele membre ale organizatiei au convenit ca ASEAN sa aiba in vedere posibilitatea infiintarii unui asemenea sistem.
Dumitra POPESCU, Ruxandra PASOI, Op. cit., p. 305

Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }