QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente diverse

Determinarea cuprului din alama2.2 Legea lui P. Bouguer , I. Lambert , A. Beer . . . . . . . pag.5
2.3 Metode colorimetrice . . . . . . . . . . . . . . . . . pag.7
2.3.1 Metoda seriilor de solutii etalon sau metoda scarii culorilor . . .pag.8
2.3.2 Metode titrarii colorimetrice sau metoda dublarii . . . . . . ..pag.9
2.3.3 Metoda egalarii . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ..pag.10
2.4 Aparatura utilizata in colorimetrie . . . . . . . . . . . . .pag.12

CAP.III Determinarea cuprului din alama prin metode colorimetrice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ..pag.16CAP. IV Concluzii . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ..pag.17

CAP. V Norme de protectie si igiena a muncii . . . . . . . . . .pag.18

Bibliografie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .pag.21Capitolul I

Notiuni generale privind metodele optice de analiza

Aceste metode au la baza utilizarea proprietatilor optice ale substantelor de analizat si interactiunea energiei radiante cu materia.Ele se pot grupa in :
- metode de absorbtie care cuprind: colorimetria si spectrofotometria, ( definite ca metode bazate pe masurarea cantitatii de lumina absorbita de catre particolele unei suspensii ) , nefelometria ( metoda bazata pe masurarea cantitatii de lumina difuzata de catre particulele unei suspensii ).
Ca tehnica de executare metodele de absorbtie pot fi subiective si obievtive.
1. Spectrometia: analiza spectrala de emisie ce masoara lungimea de unda si intesitatea radiatiei emise de atomii substantelor aduse in stare de vapori cand sunt excitati cu o energie din exterior
2. Fotometria : in flacara la fel pentru excitarea atomilor se utilizeaza o energie mai mica a unei flacari
3. Fotoluminiscenta : bazata pe masurarea intensitatii luminii emisa de o substanta sub influenta energiei radiante incidente
4. Spectrografie Raman : efectul raman consta in aceea ca lumina monocromatica difuzata de un mediu transparent contine pe langa frecventa luminii incidente si o serii de lumini cu recvente mai mici ( linii Stokes ) precum si o serie de liniii foarte slabe cu frecvente mai mari , dispuse simetric de primele linii anti-Stokes. Spectrul ramun este characteristic molecolelor substantei care produce difuzia
5. Alte metode :
a) Refactrometia bazata pe masurarea indecilui de refractie al substantei
b) Polarometria bazata pe studiul rotirii planului de polorizare ( numai pentru substante optic active )
c) Interferometria bazata pe masurarea indecilui de refractie , prin suprapunerea a doua fascicole de lumina monocromatica , provenind de la aceeasi sursa .

Capitolul II

Colorimetria

2.1 Generalitati

Metoda colorimetrica consta in compararea intensitatii culorii solutiei de analizat cu o solutie etalon de o anumita concentratie . Masoara deci, absortia luminii la trecerea prin solutii colorate prin compararea cu solutii de concentratii cunoscute .
Ea se aplica in special pentru determinarea cantitatiilor mici de substanta si de multe ori nu este necesar sa se separe in prealabil substanta de analizat .
In metodele subiective comparatia se face vizual, deci rezultatele pot fi cu erori legate in primul rand de sensibilitatea ochiului observatorului la aprecierea intensitatilor si a nuantelor culorilor .
In practica analitica adeseori se intalnesc solutii colorate , care isi datoresc culoare prezentei componentilor colorati ( ioni , molecule , etc ) in unele cazuri coloratia apare in urma dizolvarii substantei de analizat , care contine un ion molecula cu o coloratie caracteristica ( lucru ce se observa de exemplu da disolvarea aliajelor , care contin crom , nichel , cobalt , cupru , si altele ) .

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }