QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente constructii

Influenta fortei de apasare, asupra rezistentei de contactInfluenta fortei de apasare, asupra rezistentei de contact


Expresia analitica a dependentei dintre forta Fc, de apasare in contact si rezistenta de contact, este o relatie necesara in proiectarea contactelor electrice. Pentru determinarea rezistentei de contact in cazul contactelor realizate prin acoperiri metalice, se considera rezistivitatea materialului de baza si  duritatea materialului utilizat pentru acoperire.

In cazul contactului punctiform, realizat cu deformare plastica, raza microsuprafetei circulare de contact se calculeaza cu ajutorul relatiei (4.3), din care rezulta:unde Rs este rezistenta de strictiune a contactului punctiform, -rezistivitatea materialului pieselor de contact, Fc-forta de apasare in contact, iar H-duritatea materialului de contact, considerata pentru zona deformarilor plastice.

Relatia (4.24) evidentiaza faptul ca un contact electric poate fi  considerat ca o portiune a caii de curent, avand rezistenta electrica dependenta de parametrii fizici de material, la care se adauga forta Fc, de apasare in contact.

Suprafata reala de contact a contactelor plane se constituie ca suma a tuturor suprafetelor contactelor elementare. De obicei, numarul punctelor de contact in acest caz este de 320, suprafata reala rezultand totusi foarte mica in raport cu suprafata aparenta de contact.

Rezistenta de contact se poate masura prin metoda ampermetrului si voltmetrului, schema unui procedeu de masurare pentru contactul elementar fiind prezentata in Fig.4.8a.

Rezultatele masurarii (Fig.4.8b), indica dependenta rezistentei de

contact in raport cu forta de apasare.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }