QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

DecodificatorulDECODIFICATORUL

Decodificatorul este un circuit logic combinational care preyinta n intrari si in general 2n iesiri(uneori mai putine,ca de exemplu decodificatorul 4-in-10 BCD-zecimal 7442).

Schema bloc a unui decodificator este prezentat in figura de mai jos:
1 Decodificatorul 2-IN-4

Cel mai simplu dar si cel mai utilizat este decodificatorul 2-in-4 a carui schema este reprezentata  in figura de mai jos.Acest circuit realizat cu porti SI are iesirile active pe nivel ridicat (1 logic).


2 Decodificatorul  3-IN-8

Iesirile acestui decodificator reprezinta cei 8 mintermeni ai celor 3 biti de intrare A,B si C,cu C cel mai semnificativ.Realizarea circuitului este similara cu cea a decodificatorului 2-in-4.

3 Decodificatorul  NBCD-ZECIMAL 4-IN-10

Acest decodificator activeaza o iesire din cele 10 si anume pe cea corespunzatoare codului NBCD aplicat la cele 4 intrari.Exista doua variante de decodificatoare NBCD-zecimal:

Rcuit logic nepermise).

2)Decodificator cu rejectia semnalelor perturbatoare.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }