QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente psihologie

TIMPUL DE REACTIE

S-a observat in timpul experimentelor, ca subiectii, fiind supusi unor categorii de stimuli pentru prima oara, reactioneaza ca timp si viteza mai incet decat atunci cand deja au luat cunostiinta cu o anumita categorie de stimuli. Acest procedeu fiind repetat, rezultatele au fost cresterea vitezei de reactie pana la formarea unui reflex conditionat.

IPOTEZA:

Experimentul 1. Viteza de reactie este dependenta de formarea unui reflex conditionat. Aici se va apela la un grup experimental

Experimentul 2. Viteza de reactie este intamplatoare. Aici se va apela la un gup de control.

Descrierea desfasurari propriu zize a experimentuluiSubiectilor li se va cere sa apese pe un buton atunci cand acesta se aprinde. Masurarea timpului se va face cu cronoscopul.
Vom alege un grup experimental si un grup de control. Pentru grupul de control butonul se va aprinde la intervale de timp neregulate. Ei vor trebui sa apese pe buton atunci cand aceste se aprinde. Butonul va sta aprins timp de 4 secunde. Timpul de reactie va fi consemnat.
Pentru grupul experimental butonul se va aprinde la perioade de timp regulate, de 10 minute, unde de asemenea va fi consemnata viteza de reactie si rezultatele.

Variabilele caracteristice ambelor experimente sunt:

Variabile dependente: timpul de reactie la stimul, timpul cat sta aprins butonul.

Variabile independente: intervalul de expunere a stimulului.


METODA:

Metoda folosita este exprimentul de laborator introdus de catre Wundt in psihologie. Eperimentul este o modalitate de provocare deliberate a unui fenopmen in scopul studierii lui.
Din timpul lui Wundt pana in prexent, experimental de laborator a cunoscut o evolutie spectaculoasa. Initial se aplica numai studiului proceselor senzoriale si reactivitatii motorii, insa astazi se utilizeaza in cercetarea proceselor si functiilor psihice.
Experimentul de laborator este integral controlat de cercetator si presupune satisfacerea unor cerinte minimale/:
delimitarea exacta a conditiilor ce trbui sa se mentina constante de cele modificabile.
Formularea cu exactitate a obiectivelor si ipotezelor
Repatibilitatea si verificabilitatea
Pregatirea prealabila a subiectului,prin explicarea scopului si conditiilor generale in care urmeaza sa se desfasuare si specificarea exacta a ceea ce trebuie sa faca el. Ininte de inceperea experimentului, se parcurge o scurta etapa de acomodare. Instrucatjul trebuie sa fie cat mai concis, pt a putea fi retinut usor si cat mai clar.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }