QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente mecanica

Analiza statica a elementelor componente ale unei structuri mecaniceAnaliza statica a elementelor componente ale unei structuri mecanice


1 Introducere


2 Scopul aplicatiei

Determinarea campurilor de deplasari si de tensiuni din subansamblul mecanismului de actionare cu clichet fig. 1.3 Modelul de analizaModelul de analiza cu elemente finite se realizeaza pornind de la modelele solide ale rotii de clichet, clichetului si manivelei. Desenele clichetului si manivelei sunt prezentate in fig.2 si, respectiv, 3.

Tabelul 1

Incarcarea partilor componente ale subansamblului

Start Mechanical Design Assembly Design.

Insert Existing Component Activare specificatia Products] [selectare cale] se incarca fisierele care contin roata de clichet, clichetul si manivela.

(Manipulation) Manipulation Pa... [selectare in aceasta fereastra directia de manipulare urmata de manipularea propiu-zisa a unui corp]4.2 Modelarea constrangerilor geometrice de ansamblu

In tabelul 2 se prezinta etapele de obtinere a ansamblului prin intermediul constrangerilor de tip suprafete in contact si suprafete coincidente.

Tabelul 2

Introducerea constrangerilor geometrice de ansamblu

[selectare suprafete plane comune] (Contact Constraint) (Update All).

[selectare suprafete cilindrice coincidente] (Coincidence Constraint) (Update All).


4.3 Modelarea cu elemente finite

Pentru generarea modelului cu elemente finite se lanseaza pachetul CATIA Analysis & Simulation din care, in continuare, se selecteaza modulul Generative Structural Analysis si apoi optiunea Static Analysis din fereastra New Analysis Case (3) care presupune analiza statica a structurii in conditiile unor constrangeri impuse si a unor incarcari independente de timp.


Tabelul 3

Activarea modulului de Analiza cu Elemente Finite

Start Analysis & Simulation Generative Structural Analysis New Analysis Case Static Analysis, OK

In plus, prin activarea comenzii Adaptivity Box prin icon-ul din acelasi grup de comenzi se poate indica nivelul de eroare admis care implica operatii de rediscretizare.

- Static Case cu specificatiile Restraints.1, Loads.1, Static Case Solution.1 si Sensor.1 care indica seturile de constrangeri, incarcari, cazul solutiei si sinteza rezultatelor analizei si care vor prezentate in continuare.


In tabelul 4 se prezinta modelarea cu elemente finite specializate a legaturilor de tip surub si de tip contact.A1.4.4 Modelarea constrangerilor geometrice

Pentru modelarea constrangerilor se creeaza, intr-o prima etapa, un element finit virtual de tip rigid, asociat fetelor hexagonale (interioare) ale rotii de clichet. In tabelul A2.5 se prezinta succesiunea comenzilor pentru realizarea elementului finit de tip rigid.

4.5 Modelarea incarcarilor

In tab. 7 se prezinta succesiunea comenzilor de introducere a fortelor distribuite pe capatul manivelei. In casetele X, Y, Z se introduc valorile corespunzatoare.
Rezolvarea modelului

In tabelul 8 se prezinta succesiunea de lansare a modulului de rezolvare amodelului.


6 Postprocesarea rezultatelor

Vizualizarea starii deformate si animarea procesului de deformarea se face actvand comenenzile mentionate in tabelul 8. Modificarea factorului de scara asociat se realizeaza prin activarea icon-ului .

In tab. 9 se prezinta comanda de vizualizare a campului de deplasari suprapus peste structura deformata. In plus, in acest tabel se prezinta si legenda culorilor asociata.

In tabelul 10 se prezinta comanda de vizualizare a campului de tensiuni echivalente (Von Mises) suprapus peste structura nedeformata.Tabelul 10

Vizualizarea campului de deplasari

(Displacement)
Tabelul 11

Vizualizarea campului de tensiuni

     (Stress Von Mises) [pe modelul global]
6 Concluzii
Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }