QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente informatica

O VIZIUNE ISTORICA ASUPRA MEDIULUI WINDOWSApple Macintosh, introdus in 1984 a fost primul produs de succes orientat pe afaceri , care a oferit calculatorului o interfata naturala, bazata pe imagini.
Windows 2.x. Aceasta versiune de Windows oferea o suma de aplicatii de text si nimic mai mult.De fapt, nu oferea mai mult decat un sistem de meniuri.Aceasta se datora, partial, restrictiilor legate de memorie si lipsei de putere oferita de microprocesorul 8086.Cu toate acestea, reusea sa faca mai usoara utilizarea sistemului de operare DOS si ii dadea posibilitatea utilizatorului sa lanseze mai multe lucrari in acelasi timp- atatea cate puteau incapea in memoria disponibila.Windows 2.0 a reprezentat un pas mic, dar important, fata de sistemul de operare DOS.


Windows 3.x. Introdus pe piata pe data de 22 mai 1990, a dat cu adevarat lovitura.
Aceasta a fost prima versiune care a oferit utilizatorilor un motiv real pentru a renunta la aplicatiile sub sistemul de operare DOS.Windows 3.0 nu a oferit numai suportul memoriei superioare, pentru ca aplicatiile sa poata sa faca mai multe, dar a oferit , de asemenea , si o interfata atractiva.Dintre toate cel mai important lucru consta in faptul ca putea rula mai multe taskuri simultan, o facilitate imposibil de realizat numai cu sistemul de operare DOS.
Apoi compania Microsoft a lansat inca o versiune de Windows.Versiunea 3.1 oferea utilizatorului chiar mai multe ,dar aceasta versiune s-a separat de versiunea 3.0 prin detaliile ei ascunse.A disparut eroarea UAE(eroare irecuperabila de aplicatie)din aceata versiune deoarece compania Microsoft a adaugat metode pentru validarea cererilor de sistem. Microsoft a hotarat de asemenea , sa furnizeze un mediu de memorie total avansat pentru Windows 3.1.De exemplu, utilizatorul nu mai trebuia sa fie atat de atent la cantitatea de memorie a sistemului efectiv disponibila pentru a rula aplicatii.Windows 3.1 putea utiliza memoria virtuala, o metoda de utilizare a hard discului pentru a simula memoria RAM.
Windows for Workgroups 3.11. Cu Windows for Workgroups 3.11 un utilizator putea crea conexiuni ieftine pentru un grup mic de oameni prin instalarea unor placi de retea si cateva cabluri.Aceasta versiune de Windows furnizeaza, de asemenea, unele utilitare de retea, cum ar fi un program agenda si un sistem de posta electronica e-mail.
Insa, in esenta aceasta versiune ofera acelasi set de caracteristici ca si Windows 3.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }