QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente fizica

Seraphim - noul tren magnetic americanGratie solutiei de levitatie si propulsie magnetica, noul monorai nu va inregistra pierderi de tractiune in momentul escaladarii pasajelor mai inalte. 
Se spera ca exploatarea intregului sistem sa reduca traficul pe autostrazile ce leaga, in prezent, zonele ce vor fi deservite de noul monorai. Astfel vor fi reduse semnificativ poluarea atmosferica si cea sonora, aferente traficului auto conventional.
In cazul in care sistemul bazat pe Seraphim s-ar dovedi un succes, au fost identifi-cate deja alte zone metropolitane care ar putea beneficia de noua solutie tehnologica. Printre acestea se numara Atlanta, Los Angeles, Seattle, San Francisco sau Albuquerque. Important de remarcat este ca performantele monoraiului nu sunt influentate de variatia conditiilor meteorologice. Studiile preliminare au indicat faptul ca sistemul bazat pe Seraphim, la o capacitate echivalenta a sase-opt benzi de autostrada, ar costa 12-22 milioane, in functie de geografia coridorului si de conditiile de constructie, dovedindu-se astfel mult mai profitabila decat redesenarea in zonele urbane ale unor noi artere auto.


Detalii tehnologice

Interesant este ca tehnologia din spatele motorului Seraphim a fost elaborata initial in cadrul Initiativei pentru Aparare Strategica (cunoscuta de publicul larg mai ales sub numele de Razboiul Stelelor) in timpul Administratiei Reagan. Pe atunci, aceasta servea lansarii proiectilelor de artilerie cu viteze atingand Mach 20. Impresionant, nu? Poate, dar nu si pentru proiectantii lui Seraphim a caror prima sarcina a constat tocmai in "domolirea" acestei viteze uriase.
Am tot pomenit despre Seraphim. Daca tot ne-am intors la inceputurile proiectului, atunci este momentul sa va dezvaluim acronimul care a stat la baza acestui nume. Seraphim vine de la englezescul Segmented Rail
Phased Induction Motor. Daca ar fi sa-i inventam o traducere in limba romana aceea ar trebui sa fie ceva de genul "motor cu inductie pulsatorie pe sina segmentata" Dar mai bine sa nu incercam. Important este principiul de functionare. Motorul genereaza forte electromagnetice verticale pentru sustentatie si forte orizontale pentru propulsie sau franare. Este de asteptat ca in versiunea economica sa se renunte la sustentatia magnetica si sa se prefere inlocuirea acesteia cu niste simple roti, un sistem mult mai ieftin din punctul de vedere al constructiei si exploatarii.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }