QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.



AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente fizica

Regulatoare



Greutatile vor forta boltul alunecator iar cu levierul ghidat la dreapta provoaca o miscare axiala a unei parghii care actioneaza asupra cremalierei acesta micsorand debitul de combustibil.Levierul tensionat este fortat din nou impotriva arcului amortizor si motorul va functiona la un nou regim care este mai mare ca si cu sarcina aplicata din cauza extensie caracteristice arcului regulatorului.

Reactia regulatorului la turatie mare. In cazul apasarii clapetei de acceleratie la maxim posibil (fig.19-55) levierul intern de rotatie ataseaza ambii parghii de control al turatiei iar arcul mare al regulatorului isi transmite forta parghiei tensionate.Cand parghia de control al turatiei actioneaza impotriva opritorului la suprasarcina motorul absoarbe cant max de combustibil transformabil in putere. In fig. (19-55) regulatorul fara carcasa arcului pentru moment, combustibilul maxim este controlat de contragreutati si de forta arcului.Odata cu plasarea clapetei in pozitia maxima de turatie are loc debitul maxim de combustibil iar motorul accelereaza.Diferenta are loc cand arcul de control al momentului de torsiune este folosit turatia crescand forta greutatilor incepe compresia asupra arcului moment iar canalele de combustibil comuta spre inchis.Acesta ca urmare a scaderii debitului de comb si de aceea motorul in comparatie cu puterea produsa are turatia reglata atunci cand arcul de control pentru momentul de torsiune.


Daca turatia motorului scade in jos atunci conditia sarcinii totale era sa depaseasca turatia maxima a regimului sarcinii totale, forta centrifuga crescanda a greutatilor in miscare de rotatie va pune debitul de combustibil in pozitia descranda.Pe aceasta cale turatia maxima a motorului este controlata iar debitul de combustibil descreste proportional cu scaderea sarcinii.Daca motorul rula in sarcina plina dezvoltand puterea nominala, si vehiculul intalneste un deal fara ca soferul sa coboare treapta de viteza turatia motorului va scadea ca urmare a cresterii sarcinii ca urmare regim de suprasarcina.
Pe un motor cu arcul de moment luat puterea va scadea iar turatia va descreste si rata de moment va depinde de eficienta volumetrica a motorului iar regimul de sarcina plina are loc cu descresterea turatiei.Pe unele regulatoare echipate cu arc de moment turatia va cadea forta resorturilor descreste iar tensiunea arcului de moment se adauga arcului principal. Rezultatul va fi fi ca motorul va rezerva mai departe descresterea in combustibil si scaderea turatiei.Acest fapt va avea ca rezultat modificari line pe curba de putere si mai accentuate pe curba de moment a motorului.

Oprirea motorului.Motoarele echipate cu regulatoare RSV pot fi oprite prin una din doua metode, in functie daca au sau nu parghie de comanda a opririi sau un mecanism de oprire. In figura 19-54 se ilustreaza un regulator RSV echipat cu sistem de oprire prin parghie de control.Pentru oprirea motorului acest levier modifica toate caile din diagrama in dreapta, care intervine asupra parghiei rotitoare care vine in cotact cu levierul ghid.Acest levier ghid ca urmare este fortat la dreapta tragand parghia bifurcata cat si calea de combustibil cu el avand loc oprirea.De multe ori descarcarea tensiunii din arc de la regulator tine seama de grautatile rotindu-se mai departa asigurand o faza de nealimentare iar motorul in acest caz se considera oprit.
La multe modele de motoare oprirea este asigurata de o parghie speciala de oprire avand locatia jos in habitaclu. Vezi fig19-12.Comutarea acestei parghii in pozitia opririi provoaca o miscare asupra partii superioare a levierului bifurcat acesta deplasand-o in dreapta rotinduse in jurul furcii, punct al levierului ghid.(fig.19-54). Prin acesta combustibilul este fortat inapoi pe conducte implicandu-se oprirea motorului. Cand parghia de oprire este eliberata arcul de readucere readuce parghia de oprire in pozitia initiala fiind posibila o noua procedura de pornire.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }