QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente diverse

Convertatoare electriceCALCULUL SARCINII-MASINA DE C.C. CU EXCITATIE SEPARATA.


1.1 Generalitati despre tipul de motor M.C.C :

Masinile de curent continuu din punct de vedere constructiv se compun din:
a) Statorul (inductorul masinii) fix,cuprinzand o carcasa din fonta,otel turnat sau tabla de otel sudata, pe care de fixeaza polii excitatiei si partial serveste ca drum de inchidere a fluxului magnetic principal.Polii de excitatie fixati pe carcasa sunt constituiti din tole de otel electrotehnic si sunt prevazuti cu bobinele respective de excitatie.Bobonele,conectate in serie sau paralel, sunt alimentate in curent continuu si au sensurile de infasurare astfel incat polii nord alterneaza cu polii sud.


b) Rotorul (indusul masinii) mobil, este confectionat din tole de otel electrotehnic.Are forma unui cilindru prevazut cu crestaturi pe periferia exterioara in care sunt montate conductoarele infasurarii rotorice.
c) Colectorul, un corp cilindric mobil (solidar cu rotorul), format din lamele de cupru,izolate unele de altele.Ele fac legatura cu capetele bobinelor infasurarii rotorice realizand inchiderea infasurarii rotorice.pe colector freaca o serie de perii (in general, din grafit) plasate simetric la periferia colectorului, legate alternativ la cele doua borne ale masinii.
Masina electrca este o masina capabila sa transforme puterea mecanica primita la arbore in putere electromagnetica sau, invers, putere electromagnetica in puterea mecanica.In primul caz se spune ca masina functioneaza in regim de generator electric, iar in cel de-al doilea in regim de motor electric.Masinile electrice pot functiona de obicei in oricare din aceste regimuri;se spune ca ele sunt reversibile din punct de vedere al conversiei de energie realizate.Mai trebiue remarcat ca in unele cazuri masinile electrice pot functiona si in regim de frana electrica, primind atat putere electromagnetica cat si putere mecanica si transformandu-le in caldura, in acelasi timp cu dezvoltarea dezvoltarea unui cuplu electromagnetic la arbore.
In majoritatea cazurilor, masinile electrice se realizeaza ca sisteme cu miscare rotativa ,desi in ultimul timp s-a raspandit si constructia masinilor cu miscare liniara sau alternativa (rectilinie sau curbilinie), pentru moment destinat insa unor utilizari speciale.Dupa natura curentului electric ce parcurge infasurarile induse, masinile electrice se clasifica in masini de curent continuu si masini de curent alternativ.

1.2 Calculul parametrilor masinii(date catalog) :


Date initiale :

N1=2

1) Tensiunea nominala a indusului:

V

2) Inductivitatea indusului , in procente:

%

3) Puterea nominala utila (la arbore) in regim de motor :

kW

4) Randamentul nominal in regim de motor (fara pierderi in excitatie):

%

5) Turatia nominala :

rot/min

6) Turatia maxima raportata :

u.r.7) Puterea nominala a excitatiei:

kW

8) Constanta de timp a excitatiei :

ms

9) Tensiunea nominala a excitatiei :

V

10) Fluxul remanent in procente :

%

11) Fluxul saturat in procente:

%

12) Calculul curentului nominal din indus :
A

13) Se recalculeaza :

%


1.3 Calculul datelor principale a indusului :1) Rezistenta nominala :2 ) Viteza unghiulara nominala :

rad/sec

3) Rezistenta circuitului indusului:

-valoarea raportata : u.r.

-valoarea procentuala : %

-valoarea absoluta : 

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }