QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente chimie

Pile electriceDispozitivul in care se petrece aceasta transformarea se numeste element galvanic. In principiu functionarea unui element galvanic se datoreaza traditiei diferite a metalelor de a se transforma in ioni pozitivi.
La cei doi electrozi si pile electrice au loc reactii redox:
- la catod (polul pozitiv) se produc reactii de reducere a ionilor metalici in solutie:
- in anod (polul negativ) se produc reactii de oxidare.
Analogia cu reactiile redox de la electrozii celuleor electrolitice este perfecta; deosebirea consta in faptul ca polul pozitiv este anodul iar catodul este negativ.
Pila Volta este alcatuita din doi electrozi de Zn si Cu solutie de H2SO4


( - ) Zn / H2SO4 /Cu ( + ) sau ( - ) Zn / Zn2+ , SO42- / Cu ( + )
La electrodul ( - ) are loc reactia : Zn ( Zn2+ + 2e- iar la electrodul ( + ) au loc ractiile:
2H+ + 2e- = 2H
2H ( H2
Reactia totala este: Zn + H2SO4 = ZnSO4 + H2
In cazul de mai sus pila da curent electric prin solubilitatea Zn, care devine anod, si degajarea hidrogenului din catod.

Experimente:
1. Sa se construiesc montajul simplu indicat in fugura de mai jos. Pentru aceasta se utilizeaza 2 pahare Berzelius. Cu ajutorul unui fir metalic se realizeaza legatuara in
tre bara de cupru si cea de zinc. In circuitul acesta aducem un voltmetru sau un alt consummator si un intrerupator I. Ca sa facem o legatura intre cele doua pahare folosim un tub in forma de U indoit de doua ori in unghi drept in care s-a introdus solutie saturata a unei sari (KCl, NH4NO3, NaNO3). Capetele tubului sunt astupate cu hartie de filtru sau vata. Acest tub se numeste punte de sare. In locul acestui tub se poate folosi si o hartie de filtru imbibata cu sarurile mentionate mai sus.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }