QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente biologie

TigrulAcest animal provine dintr-o familie numeroasa, felidae, cunoscuta in general sub numele de feline. Astfel, tigrul e inrudit cu leul, leopardul, pantera, jaguarul, rasul, pisica, etc., toate facand parte din aceeasi familie.
Tigrul este recunoscut dupa blana sa roscata cu dungi negre transversale. Coada in schimb este inelata alb cu negru. Masculul masoara aproape 3 m lungime, coada fiind de 1 m si cantareste circa 200 kg. Partenera lui are aproximativ 2,7 m si cantareste in jur de 140 kg. Tigrul nu este prea inalt; inaltimea lui este de aproximativ 1 m, avand picioarele scurte, cu gheare. Cu toate acestea, el este foarte agil si atinge o viteza de peste 50 km/h cand fuge sa-si prinda prada. Victimele sunt animale erbivore din arealul sau. Tigrul isi urmareste prada de la distanta, apoi incearca sa izoleze una in grupul in care se afla, dupa care trece la atac. Odata victima ramasa singura, e doar o chestiune de timp pana sa cada in coltii tigrului. Aceasta felina are simtul mirosului si auzul foarte dezvoltate, ceea ce il ajuta la identificarea prazii.Tigrul traieste in familii, in jungla. Arealul de raspandire e cuprins din Asia, sudul Caucazului, pana in China, sud-estul Siberiei, India, Indonezia, Fiecare mascul isi delimiteaza bine zona sa unde va locui el impreuna cu familia sa. In general, tigroaica naste trei pui: un mascul si doua femele. Ea isi creste cu mare grija puii. Tigrul tata dispare in jungla pentru perioade de timp indelungate, hoinarind pe teritoriul sau de 50 km2. Dar el isi viziteaza si familia. Puilor le place sa se joace cu tatal lor. Un loc favorabil este ochiul de apa. Tigrii sunt nu numai buni alergatori, ci si buni inotatori. Pot inota fara oprire peste 5 km.
Rareori tigrii se ataca intre ei. De exemplu, un tigru tanar, care cutreiera prin padure, poate sa ajunga pe teritoriul unui alt tigru si sa se intalneasca cu acesta. Ei isi vor scoate ragete. Dar cand masculul mai batran isi demonstreaza superioritatea, de obicei, cel tanar se va rostogoli pe spate cu lavele in aer, in semn de supunere, iar confruntarea ia sfarsit.

In carti si in filme, tigrii sunt adesea prezentati drept niste creaturi fioroase, agresive, care ataca oamenii, dupa care ii sfasie si ii mananca. Acest lucru nu prea e adevarat. Doar in anumite conditii, cand un tigru este flamand poate sa devina periculos, dar de obicei, cand vede un om, prefera sa o stearga pe furis. Insa nu tigrul e cel care ameninta omul, ci el este amenintat de om. Cauza? Cererea pe plan international a medicamentelor asiatice traditionale produse din anumite parti ale tigrului.
Astfel, pe tot globul s-ar putea sa nu mai existe mai mult de 5.000 de exemplare. Deocamdata nu este considerat o specie pe cale de disparitie, dar daca braconajul continua, in viitor vom putea admira un tigru doar in imagini. Asa ca va invit mai degraba la o gradina zoologica sa vedeti un tigru adevarat.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }